52. Pucér termékek átlátszó csomagolásban

Mivel az eladóhelyen nincs lehetőség kipróbálni egy terméket, meg kell venni és haza kell vinni azt, és ott dől el, hogy tényleg jól választottunk és megérte-e a kockázat. A kockázat minimalizálásában segíthet az átlátszó csomagolás.

Ahhoz, hogy a csomagolás láttassa a terméket, nagy adag önbizalom kell az eladó oldaláról. A csomagoláson lehet bizonyos információt elhelyezni, ami segíti a döntést, de vannak, akik inkább az ösztöneikre hagyatkoznak és érezni, ízlelni (ezt ugye nem lehet), megérinteni (csomagolt termékeknél sajnos ezt sem nagyon lehet) szeretnék a terméket. Vagy, vagy ha más nincs, akkor legalább látni.

Az üdítők piacán bevett szokás, hogy a csomagolás láttatni engedi a terméket. És milyen jó, hogy ez így van! A termék maga csábít vásárlásra az állagával, színével, a csomagolás csak kiegészítés hozzá, mindössze keretezi a terméket, ugyanis a hangsúly a terméken magán marad.

A tendencia felfutóban van, egyre több, nagy önbizalommal rendelkező termékkel találkozhatunk a piacon, melyek láthatóak már a boltban is. A csomagolás itt csak kiegészít,ezek a csomagolások nem csapnak be, hanem pucér valójukban mutatják a terméket!