39. Mivel tálal a lusta háziasszony?

A legegyszerűbb előrecsomagolt snackekkel és popogtatnivalókkal kínálni vendégeket, ami egy mozdulattal tálalóvá alakítható, így még mosogatni sem kell utána. A csomagolás plusz értéket ad, ha a fogyasztás közben is praktikusan használható.

A készételek, azon belül snackek kreatív tálalása során a csomagolásoknak fontos szerep jut, lásd korábban. Ennek klasszikus példája az itthon is kapható Maxi-mix, aminek csak le kell húzni a fóliáját és már fogyasztásra kész is. De ennél kreatívabb koncepciók is vannak a piacon. Például a Doritos chipsre fejlesztette Petar Pavlov azt a csomagolást, aminek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A zörgős zacskót kiváltották egy reprezentatívabb papír csomagolással, amit az asztalra lehet tenni, és nem utolsó sorban vissza is lehet zárni.

A második koncepció egy Packlab hallgató, Anni Nykänen által megálmodott mikrós popcorn tálaló. A popcorn finom, egyszerű elkészíteni és ha ilyen jól néz ki tálaláskor, akkor elengedhetetlen kelléke a vendégeskedésnek. Kár, hogy a hazai mikrós popcornok (még) nem ilyenek.