159. 2010 legszebb és legjobb csomagolásai

Jean J. Evrard és Brigitte Evrard által alapított csomagolás design díjat, a Pentawardot évek óta kiosztják a szakma legjobb csomagolásainak. A 2010-es díjak is megtalálták jogos gazdáikat.

A díjazottakat nézegetve több tendenciát is be lehet azonosítani, hogy a világon mi divatos a csomagolás designerek körében:

  • "Betűs" csomagolás. A csomagolás középpontjában a termék neve, vagy valamilyen termékkel kapcsolatos felirat, utalás áll. Lásd Pringles, Schokoleim, Übershot.

  • Láttassuk a terméket. Sokan ablakos megoldást alkalmaznak, hogy a vásárló már a vásárlás előtt találkozzon a termékkel magával. A modern technikai lehetőségeknek köszönhetően az ablakos és átlátszó csomagolások már nem jelentenek problémát a tárolásnál és eltarthatóságnál. Lásd 365 soup, Pascual tomato.

  • Humor. Termék vagy egy attributumának vicces ábrázolása szintén kedvelt megoldás. Lásd a táska alakú boros dodozt, ami a könnyű szállítást mutatja, az orrokat és szemeket ragasztható borosüveget, ami az érzéki örömöket szemlélteti, a kerítés mögött lévő paradicsomot, ami a fissességet kommunikálja vagy a Pascal tomatot, ami az érett beleharapott paradicsom alakú üvegével szintén az érzékekre hat.

További nyertesekért látogassatok el a hivatalos honlapra.