144. Csokornyakkendő a kolbászon

A csomagolás feladata a figyelemfelkeltés. Ha emellett tradicionális értékeket is közvetít a csomagolás, akkormár zinte tökéletes. Porkinson Banger erre egy tökéletes példa.

A kolbász a divatfotós, Norman Parkinson találmánya, mely nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a tradícióra és autentikus jellegre. Az ötlet, hogy maga dobjon piacra kolbászt, onnan jött, hogy a hazai ízek nagyon hiányoztak neki utazásai során. És a kolbászával ezt az űrt akarta betölteni. A márka jellemzője a csokornyakkendő, mely a csomagoláson is megjelenik.

Azonban az idők folyamán a márka elvesztette a kapcsolatát a múlttal és ezért új design kialakítására kérték fel a jkr-t. A feladat az eredeti csomagolás hangulatának visszaállítása volt úgy, hogy közben modern és színes is legyen.

Az eredmény magáért beszél: az angol eredet, az gentleman-style, a minőség és tradíció az új csomagoláson tökéletesen átjön amellett, hogy a polcon azonnal felismerhetővé teszi a terméket. A Porkinson iskolapéldája a figyelemfelkeltő, de nem hivalkodó és közben tradicionalitás csomagolás megtestesítőjének.

Forrás: Popsop