71. Lehet kreatív egy kondom csomagolás?

A korábbi magyar kínálatot bemutató poszt után itt egy kitekintés a nagyvilágba, hogy milyen kreatív ötletekkel lehet feldobni ezt a személyes terméket.

Az aktus ábrázolása

Ugye azt korábban megállapítottuk, hogy a magyar kondomokon nincs utalás az aktusra. Hát nem mindenhol ilyen prűdek a tervezők. A Sensis nevű condom izlésesen és minden félreértést elkerülve utal a termék használatára. A kép véleményem szerint itthon se ütné ki a biztosítékot. A másik aktust ábrázoló óvszer a Káma Szútrához nyúlt egy kis segítségért. Az elsődleges csomagoláson különböző pozitúrák láthatóak. Ötletes, jó kis meglepetést okoz a doboz felnyitása után.

Nőknek szóló változat

A gumik designja - néhányat leszámítva - férfiaknak szól, csak nőknek szóló igazán kevés van. Ezért értékelendő ötlet a Durex kezdeményezése, ahol kifejezetten nők számára készítettek csomagolást. A designer Philip Skinner volt. Itt sincs sok utalás a szexre, de egy kiemelkedő és egyedi csomagolást alkottak ezzel az ötlettel. Végre egy pozitívan diszkriminatív csomagolás!

Csak gyereket ne!

A másik nőknek szóló csomagolásdesign a kínai Qian Fei nevéhez kötődik. A célcsoport a fiatal lányok, az üzenet pedig igazán egyedi. Nem a szexről szól, hanem annak következményeiről, a gyerekről. A gumi csomagolásán a gyerek velejáróit láthatjuk: babakocsi, cumisüveg és pelenka.

A vicces, de felelős

A dán Sex & Sundhed egy független, önkéntes szervezet, ami a HIV/AIDS megelőzését tűzte ki célul. Felkérve Mads Jakob Poulsen tervezőt, egy egészen egyedi csomagolással rukkoltak elő a 15-25 éves korosztály számára. Az ötlet igen egyszerű. A kondomok felhasználása után mindig egy üzenet látható a csomagoláson belül. Amikor az utolsó is elfogyott, akkor a doboz figyelmeztet a cselekvés abbahagyására, nem tiltóan, hanem viccesen. Bár ha belegondolunk, a csomagolást a használatkor igen kevesen olvasgatják...

A pápa a csomagoláson

Elég bizar megoldás a pápát egy gumin ábrázolni, de ez is megtörtént. A gumi gyártóját és forgalmazóját nem ismerem, itt találtam a képet. Reméljük nem az egyház ad ki ilyen röpi ajándékot...

A szponzor kondom

Szponzorcélra is készülhet kondom csomagolás. Judittól e-mailen kaptunk egy Durex-Djuice kondomot, aki elmondása szerint szintén egy barátjától kapta. Köszönjük.

Végül ha a kondomot szponzorok osztogatnák, akkor így néznének ki.

Forrás Best in Packaging