61. Le tudod csavarni egyedül a narancslé kupakját?

A használhatóság igen fontos bizonyos termékeknél. Például a dobozos folyadékoknál igen fontos, hogy ki lehessen nyitni, majd visszazárni. A kupak a csomagolásokon létfontosságú. Nagy kupakteszt.

Milyen használhati előnyökkel is kell egy kupaknak rendelkeznie? Még mielőtt válaszolnánk, nézzük meg milyen megoldások vannak a polcokon, azokat hogyan lehet használni és utána összegzésképpen levonhatjuk a papírdobozok kupakjainak használhatóságára vonatkozó jótanácsinkat.

  • (1) Ez a kupakfajta a négyzetes hasáb formájú üdítős palackokon található. Középen helyezkedik el. Előne, hogy az átmérője nagy a nyílásnak, de ezért nem utazáshoz ajánlott, mert a fogyasztók gyakran túlönthetik.

  • (2) A többihez képest tényleg egy régebbi koncepció. Azonban aki már megtanulta, hogyan kell kinyitni, az könnyedén nyitja, és bár nem tökéletesen, de visszazárható is. Környezetbarát, mert nem kell hozzá műanyag és alapvetően megfelelő a célnak. Nem lehet utazni vele.

  • (3) Csak le kell csavarni a kupakot, és nem kell hozzá további mozdulat, hogy kinyissuk, ami kényelmes. Ráadásul egy mélyedés biztosítja a jobb hozzáférést. Megfelelő mind praktikum, mind használhatóság szempontjából.

  • (4) A vékonyka kupakot le kell csavarni, ami nem könnyű, ha valakinek vaskosabb ujjai vannak. Majd egy gyűrű segítségével a belső fólia lehúzható. Ismét a vaskos ujjúak hátrányban. Sajnos feleslegesen csinál szemetet, ami mindig ott marad a konyhapulton és néha a fólia bele is szakad.

  • (5) Le kell pattintani a kupakot úgy, hogy két újj közé kell csippenteni a fóliát és azzal kell lehúzni. Nem könnyű gyakorlat csúszós kézzel.

  • (6) A barázdák nem mélyek, így a csavarós kupak kitekerése nem túl egyszerű.

  • (7) Miután felhajtottuk a fedelét a kupaknak, a műanyag ujjal be kell nyomni. Itt erőnléti szempontból előnyben vannak a vaskos ujjúak, azonban a vaskos ujjat sem szabad túlzásba vinni, mert a kéz beragadhat.

  • (8 és 9) Csak le kell tekerni, és a szomjas fogyasztó és már ihat is. Néha kicsit nehézkes megfogni, csúszhat, de megfelelő technika elsajátítása után már könnyedén boldogul a fogyasztó.

Nektek melyik a kedvenc kupakotok? Nekem a második, mert az csinál a legkevesebb szemetet, de sajnos már megy ki a divatból, mert nem visszazárható.