4. Csomagolásszemle - fagyasztott zöldségkeverék

Itt a tél és a hideg. Ha ez nem lenne elég, akkor még a friss zöldég-gyümölcs sincs olyan választékban mint nyáron volt. Ennek apropóján nézzük meg a fagyasztott zöldségkeverékek piacán hogyan is néznek ki a termékek, a terméke csomagolásai. Csomagolásszedet, miből főzünk ma este...

Ardo

Fehér alapon kiöntött zöldségek a jobb oldalon, azt kell mondani, hogy elég gusztusos formában. Gurmé vagyok én? Mert az első gondolatom, hogy ebből a zöldségből, inkább csak az főzzön, akinek van tehetsége hozzá. A fehér szín használata miatt a jól megtisztított zöldségre, a fertőtlenítésre és a jégre gondolok. De egyébként is a fehér mostanában divatszín, mint azt innen is megtudhatjuk. Bal felsőben márka és szöveg, amire a zöld alapot használják. Jó választás, biztos sok benne a vitamin.

Bonduelle

Jól ismert design, a márkajelzés középen nagy betűvel, ha valakinek nem ugrana be a sárga-zöld-narancssárga kombóról, hogy a Bonduelleről van szó. Sok színt használnak, de nem túltelített a hatás. A zöldségek nagyon szofisztikáltan vannak ábrázolva: van eredeti formájában (na jó majdnem eredetiben, a répán legalábbis rajta van a zöldje) és van tálalási javaslat is a jobb alső saokban. Talán nem jön meg az étvágyam, de a márka és forma ismertsége döntő lehet... Az a tányér nagyon nem szép, nem volt egy asszisztens aki elszaladt volna egy design tányérért az IKEA-ba? Vagy akárhova.

Csabai

Alapszínnek a kéket választották, amiről rögtön a vízre és hidegre asszociálok. Mintha a zöldségek a jeges vízben úsznának. A jobb alsóban egy gyenge utalás van a borsó eredetére: hüvelyes növényről van szó de már ezt is felbontották helyettünk. Illetve egy másik nehezen felismerhető zöldség is szerepel ott. Tudom, répa lesz. A tálalási kép a kék mellett még jegesnek hat, mintha azt javasolnák, hogy hidegen fogyasztandó a zöldségkeverék. Kevés szöveget használnak, inkább a fagyos képen van a hangsúly. De legalább tudom, hogy mihez használjam fel a terméket. De a sok szöveg felesleges is lenne. Azonban a márka egy pingvin hátsója. Hmmm...

Fevita

A domináló színek a sárga, zöld. Kicsit talán a Bonduellere hasonlít, leszámítva a szögletesebb formahasználatot. Itt is zöld alapon található meg a szöveg. és a márkajelzés hagnsúlyosan középre van igazítva. A képen összekeverve található a tálalási javaslat és a forrászöldség. Hmm, biztos megtisztították rendesen? De ezt a gondolatot leszámítva akárhogy töröm a fejem, nem jut más eszembe.

Findus

Hasonló képi világgal találkozunk, mint az előzőeknél, kivéve a piros szín használatát. Ami véleményem szerint nem rossz választás, mert nem a hideg alapanyagra gondolok, hanem a meleg ételre. Ha lenne kedvünk bogarászni a szöveget és a piktogramokat, akkor elkészítési javaslatot és egyéb információkat is megtudnánk az első oldalról. A márkajelzés hangsúlyos, és illik a csomagolás színvilágához. Kezdek éhes lenni.

Iglo

Visszatértünk a zöld színhez, ami a frissességet és a ropogós zöldségeket juttatja eszembe. Itt a zöld az alapszín, és csak kiegészítésként van piros. És most jobb oldalon van a szöveg, ami jó választás, ugyanis tudott, hogy a szem először a jobb oldalt pásztázza. Itt is tálalási javaslatot mutatja a kép. És ár most nincs időnk sokat olvasni a csomagolást, de valami nagyon új lehet. DE MI? Azt persze nem írják oda.

Ledo

A képre kell hagyatkozni, hogy mi lehet a csomagolásban, mert a meksicka-t csak segítséggel (köszönet civil polisp) fejtettem meg (mexikói). De ettől még versenyben van a mai vacsihoz. Szeretjük a meglepetéseket. A márkajelzés a szokásos bal felsőben, míg jobb alsóban a töltősúly, leghangsúlyosabban jelölve az összes közül. Bár kötelező az elejére a tömeget ráírni, de ez kifejezetten hangsúlyos. A képi megjelenítés guszta. A grafikusok biztosan sok Harry Pottert nézhettek, mert a repülő zödsdégkeverékre más magyarázat nem lehet. Ah, megvan: olyan finom, hogy egyből beszáll a számba. Komolyra fordítva a szót, használtak egy kis ps-t, hogy a meleg étel hatást elérjék, de a vágyfelkeltés a lényeg. Szokásos piros-zöld kombó használata jellemzi, mint alapszín.

Mirsa

Egész eredeti a sárga szín használata,főleg hogy a zöldet most mellőzik. Teljesen más érzés erre ránézni, mint a többire. Az asszociációkat korábban kifejtettem már. A szöveg és kép hullámmal elválasztva, ami egész erefetinek tűnik. Azt hiszem, így kordában tudom majd tartani én is a zöldségemet a tányéron. A zöldségeken egy nagy pipa található. Valami nagyon jó lehet benne, most nincs időm, de következőleg kiderítem mi lehet. És ez is új, a szokásos new motívum úgy látszik elmaradhatatlan kelléke a csomagolásoknak. Még egyszer megkérdezném, hogy mi az új ebben? No, erről amúgy is volt kutatásom, majd egyszer megosztom veletek.

Winny

A zöld-sárga-piros színfelhozatal között egy üdítő kivétel: a sajátmárkás zöldségkeverék. És végre nem kép van rajta, hanem ablak a termékre magára. Nincs illuzió, csak a termék maga hideg valójában. Szimmetrikus elhelyezés, kevés sallang, csak utalás az eredetre és hogy mit készítsek belőle. Látom az összetételt is, hogy miből van sok benne (a fehér cuccból, ugye el kellene olvasni, hogy mi is az a hátulján), de legalább nem zsákbamacska. Habár itt designről ne beszéljünk, a termék magáért beszél: nagy kiszerelés, alacsony áron.