296. Jones soda: a Y-generáció itala

Az ital, amit kedvedre formálhatsz a csomagolás segítségével.

Peter van Stolk arra az elképzelésre alapította a Jones Soda vállalkozását, hogy az Y-generáció fogyasztói - tehát az 1970-es évek vége és a 2000-es évek eleje között születettek - jobban fogadnak egy új üditőital márkát, ha úgy érzik, maguk fedezték fel és maguk is részesei lehetnek. Az Y generáció a fogyasztói társadalom alakítója és húzórétege, akik tökéletesen eligazodva a legújabb trendek között, a legpergőbb ritmusban élik az életüket, de a kötöttségeket nem szeretik és a maguk útját járják.

A Jones Soda prémium nem alkoholos szénsavas üdítőket gyártó cég először csak szürf-, hó-, és gördeszkákat árusító szaküzletekben volt kapható, manapság azonban széleskörűen terítik az italokat. Egyik érdekessége az italnak, hogy a fent leírt marketingstratégiához nagyban hozzájárult a csomagolás is. Ugyanis a csomagolás leginkább az üdítőital rajongóinak beküldött képeiből áll. Honlapjukon folyamatosan hirdetik a lehetőséget, hogy küldjön be mindenki egy képet és az talán a következő csomagoláson ott is lesz. Másik érdekessége az italnak, hogy limitált szériás fura ízekben kapható, amit alapból az ember nem inna meg. Például létezik pulykacomb ízű, rakott zöldbab ízű vagy sütőtökös pite ízű.

A marketing stratégiája a cégnek szuper, a magasan árazott termékek igen jól fogynak. Nem csoda, az egyik titka éppen a csomagolási design ötlet.

Forrás: Jones Soda , Belch,